Det finns mycket annat vi kan hjälpa till med i din trädgård! Ring oss när du behöver ett extra krafttag i trädgården, eller när du helt enkelt inte har tid, lust eller kunskap att göra det själv.
Vi erbjuder flisning av grenar och ris med vår smidiga flishuggare. Boka in det i samband med en beskärning eller trädfällning. Använd fliset till att fylla ut ojämnheter, lägg i rabatter och runt bärbuskar eller utnyttja till gångar och stigar.
Vi erbjuder gräsklippning, trimning, kantskärning, gödsling, kalkning och dressning. Allt för att du ska få en fin och välskött gräsmatta!
För nyanläggning eller lagning sår vi eller rullar ut färdig gräsmatta.
I trädgården finns så mycket mer än träd som behöver klippas. Buskar, klätterväxter, rosor och perenner behöver alla få lite omvårdnad. Tidpunkten varierar beroende på när de blommar, hur känsliga de är och om de blommar på årsskotten eller fjolårsskotten.
Buskar delas in i prydnadsbuskar och bärbuskar. De förstnämnda underhållsbeskärs, gallras ur eller skärs ned totalt. Det avgörs utifrån tidigare skötsel och hur lätt busken har för att skjuta nya skott från gammal ved. Bärbuskar gallras vanligen ur.
För klätterväxter varierar det väldigt mycket hur och när de beskärs. Det är beroende av det allmänna växtsättet, samt om de blommar på årsskotten eller fjolårsskotten. Det förekommer dessutom blödare här, såsom klätterhortensia.
Rosor klipps när björkarna har fått musöron, innan dess är risken för frost för stor.
Perenner som har vissnat ned klipps ned på våren för att lämna plats för det nya. En del perenner såsom kantnepeta, behöver klippas ned igen efter den första blomningen. Detta för att gynna en andra blomning.
Många glömmer bort fördelarna med att ljussätta sin trädgård. Den blir tryggare, vackrare och får karaktär. Du kan förlänga trädgårdens skönhetsvärde, samt göra årstidsväxlingarna mer markanta. Det går också att uppmuntra till mer utevistelse genom att exempelvis belysa sittplatsen.
Vi kommer ut till dig och går igenom trädgårdens förutsättningar och dina önskemål. Nästa steg är att skapa en skiss för ljusdesignen. När den är klar görs en provbelysning på plats, för att säkerställa att det ser bra ut och få möjlighet till eventuella korrigeringar. Att få en lagom ljusnivå och förutse hur bländande en lampa blir är inte alltid lätt, så därför är det extra bra att göra en provbelysning. När alla är nöjda fastställs den slutliga ljusdesignen och vi lämnar vidare till en elinstallatör.
Det finns ett belysningsalternativ som inte kräver någon elinstallatör för att få på plats; in-lite. Det är ett säkert och energisnålt system med 12 volts LED-lampor som vi kan direktinstallera åt er.
Det finns mycket annat vi kan hjälpa till med: