Beskärning av träd och växter

Beskärning är en av våra specialiteter och vi hanterar alltifrån rosor till stora träd.

Våra tjänster

  • Fridshyddevägen 2
  • 191 36 SOLLENTUNA
  • Tel: 08-35 82 40
  • info@mktradgard.se

Offertförfrågan

Godkända filtyper: jpg, gif, png, pdf, doc, Max filstorlek: 500 MB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Litet som stort

Vi hjälper dig med beskärning

MK Trädgård erbjuder en omfattande beskärningstjänst som syftar till att förbättra skönheten och hälsan hos dina träd och buskar. Vårt erfarna team av trädgårdsexperter använder korrekta beskärningstekniker för att forma växterna, ta bort döda eller sjuka grenar och främja optimal tillväxt. Beskärningar är en viktig del av trädgårdsunderhåll eftersom det inte bara gör din trädgård mer estetiskt tilltalande utan också ökar växternas motståndskraft mot skadedjur och sjukdomar.

Oavsett om du har små prydnadsbuskar, stora träd eller något däremellan, kan våra skräddarsydda beskärningstjänster anpassas efter dina specifika behov. Vi strävar efter att skapa en trädgård som är vacker, säker och hälsosam. Kontakta oss idag för professionell rådgivning och expertbeskärning som kommer att förvandla din trädgård till en blomstrande oas.

Buskar

Beskära buskar och övriga växter:

I trädgården finns så mycket mer än träd som behöver klippas. Buskar, klätterväxter, rosor och perenner behöver alla få lite omvårdnad. Tidpunkten varierar beroende på när de blommar, hur känsliga de är och om de blommar på årsskotten eller fjolårsskotten.

  • Buskar delas in i prydnadsbuskar och bärbuskar. De förstnämnda underhållsbeskärs, gallras ur eller skärs ned totalt. Det avgörs utifrån tidigare skötsel och hur lätt busken har för att skjuta nya skott från gammal ved. Bärbuskar gallras vanligen ur.
  • Klätterväxter– här  varierar det väldigt mycket hur och när de beskärs. Det är beroende av det allmänna växtsättet, samt om de blommar på årsskotten eller fjolårsskotten. Det förekommer dessutom blödare här, såsom klätterhortensia.
  • Rosor klipps när björkarna har fått musöron, innan dess är risken för frost för stor.
Left ImageRight Image

Träd

Trädbeskärning

Trädbeskärning är en central del av MK Trädgårds tjänsteutbud. 
Vi förstår att varje träd är unikt och kräver individuell uppmärksamhet. Därför utför vi alltid en noggrann utvärdering av trädets behov innan vi påbörjar beskärningen. Vår målsättning är att skapa en balanserad och vacker trädstruktur som passar perfekt in i miljön.

För träd som planterats under de senaste åren hjälper vi till att bygga upp dem, så kallad uppbyggnadsbeskärning, då man bland annat tar bort lågt sittande grenar. Målet är att trädet ska vara lättskött och vackert även när det blir större. Fullvuxna träd underhållsbeskärs, vilket innebär att vi gallrar ur dem samt tar bort korsande, felväxande och döda grenar.

Inom trädgårds- och trädvård kan termen “blödare” användas för att hänvisa till träd som utsöndrar kåda eller sav från sårade eller beskurna områden. Kåda är en viskös, ofta klibbig vätska som träd producerar som en del av sitt naturliga försvarssystem. Dit hör t ex avenbok, lönn, björk och valnöt. När trädet skadas, till exempel vid beskärning eller om det drabbas av en skada, kan det börja “blöda” kåda eller sav som ett svar på skadan. Blödare bör beskäras under vintermånaderna för att undvik “blödning”‘

MK Trädgård

Välkommen att kontakta oss med din trädbeskärning

Om du har specifika frågor om att beskära buskar eller träd, tveka inte att kontakta oss på MK Trädgård så hjälper vi dig gärna tillrätta med ditt problem.
Vi ser fram emot att hjälpa dig oavsett hur du vill ha hjälp med beskärning.

Frågor och svar om vår tjänst för beskärning

Personligt och tryggt med ett erfaret trädgårdsföretag

Personligt & tryggt

Vi månar om våra kunder och tar oss tid att lyssna på dina frågor och funderingar.

Flexibelt och snabbt när du vill kontakta oss

Flexibelt & snabbt

Våra beslutsvägar är korta och snabba. Från ord till handling går det fort.

Med erfarenhet och kunskap utför alla våra medarbetare sina trädgårdsuppdrag

Kunskap

Våra anställda har en hög kunskapsnivå inom olika ämnen, alla har något de är extra bra på.

Sammarbeta med ett erfaret trädgårdsföretag, kontakta oss för att ta ditt företag till nästa bredd

Bredd

Vi samarbetar med andra företag, vilket gör att vi kan erbjuda ett ännu bredare utbud av tjänster.

Anders Bostedt, privatperson

★★★★

Vi är nöjda med MK Trädgård, med allt från snöröjning till sommarblommor! BRF Platån.

Johanna Gustafsson, BRF Nyckeln

★★★★★

Vi är väldigt nöjda med hur MK Trädgård utför sina uppdrag och att de möter våra medlemmar ute i verksamheterna på bästa sätt. Vi kan varmt rekommendera MK Trädgård och ser fram emot ett fortsatt bra och trevligt samarbete med Micke och hans företag.”

Richard Åhlin, privatperson

★★★★★

MK Trädgård genomförde både trädfällning, trädbeskärning samt bortforsling i vår bostadsrättsförening. Mycket trevliga och kunniga. Tog sig tid att svara på frågor och undersöka problem som inte var relaterade till själva arbetet. Kommer utan tvekan att anlita dom vid eventuella framtida problem med grönytorna i föreningen. Toppservice!

Olof Rämsell, Brostaden

★★★★★

Jag är alltid nöjd när jag anlitar Mk Trädgård. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina hyresgästers behov samt visar hänsyn för deras egendom. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med MK Trädgård framöver.

Morgan, privatperson

★★★★☆

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Micke och hans team. Det gick fort att få hjälp med flera riskträd efter en stark höststorm med tillhörande trädfällning och bortforsling och jag fick ett trevligt bemötande rakt igenom! Kan varmt rekommendera.

Kalle, privatperson

★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Micke och hans team när föreningen behövde vårstäda. Det gick fort att färdigställa promenadstråk och förbereda gräs och häckar inför våren. Jag får alltid ett trevligt bemötande så fort man anlitar MK Trädgård! Kan varmt rekommendera.

Mats Forsberg, BRF Grundstenen

★★★★★

Har arbetat med MK Trädgård i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med alla möjliga uppdrag och skött kontakten med våra medlemmar varje gång som vi har beställt ett jobb. Suverän service!

Lars Fornander, Skandia Fastigheter

★★★★

MK Trädgård fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att MK Trädgård dessutom kan bidra med trädgårdsritningar och förslag på åtgärder gör att vi på Skandia Fastigheter se fram mot ett långt samarbete. Eftersom vi på Skandia har både bostäder, kontor, köpcentrum och samhällsfastigheter så är MK Trädgårds stora flexibilitet ett stort plus. Utöver detta så har de en specialbyggd kombibil som kan utföra jobb många andra inte kan.

Stella Weiss Engström, privatperson

★★★★★

I tid och otroligt snabba. Bra service och mycket trevligt bemötande.

Bo Fogelberg, Vasakronan

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om MK Trädgård. Personalen är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid kommer i tid och lämnar det alltid snyggt och rent efter sig. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Christian Lundberg, privatperson

★★★★☆

Välfungerande företag med gedigen kunskap och genomgående trevliga medarbetare. Första jobbet var ett jourärende – de anlände till villan direkt måndag morgon. Andra ärendet var planering – undersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Tredje ärendet var en tillfällig åtgärd, som prioriterades och genomfördes bara några dagar senare. Tryggt och omtänksamt – de förstår vad som är värdefullt för kunden.

Per-Martin Pettersson

★★★★☆

Vi är väldigt nöjda med MK Trädgård och de har därför varit vår leverantör de senaste 14 åren. Har alltid upplevt att vi fått snabb respons med åtgärd vid akuta fel utan några klagomål från hyresgäster när MK Trädgård utfört arbete i våra lägenheter.

Folke Nilsson, privatperson

★★★★★

Väldigt nöjd! Fick ett akut trädfälla vår stora tall efter en storm och ringde till denna firma som kom direkt och fixade problemet. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Martin Berg, Balder

★★★★

Sedan många år har vi på Balder köpt tjänster via MK TRädgård. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling.

Simon Englund, privatperson

★★★★★

Grymt bemötande, trevliga och utförde jobbet snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Simon Englund, privatperson

★★★★★

Grymt bemötande, trevliga och utförde jobbet snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Folke Nilsson, privatperson

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av trädbeskärning och ringde till denna firma som kom direkt och fixade problemet. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Mats och Alexandra, Sollentuna

★★★★★

Vilket mästerverk! Bra jobbat!

Anna Hamberg

★★★★★

Beskärning och fälla träd i Uppsala
Bra bemötande och bra utfört. Mycket nöjd!

Julia

★★★★★

Fälla 2 st träd i Knivsta, 16/9
Mycket trevlig och kunnig arborist. Han var även vänlig och kapade upp trädet åt oss så att det skulle bli lättare att såga ved och forsla bort mindre grenar.

Offert ikon Kontakta oss