Halkbekämpning för allas säkerhet

Halkbekämpning är en viktig del av vinterunderhållet som MK Trädgård gärna hjälper till med

Våra tjänster

  • Fridshyddevägen 2
  • 191 36 SOLLENTUNA
  • Tel: 08-35 82 40
  • info@mktradgard.se

Offertförfrågan

Godkända filtyper: pdf, Max filstorlek: 200 MB.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

För din BRF eller företag

Effektiv halkbekämpning

Ja det är särskilt viktigt i länder med ett klimat som i Sverige!
Det handlar om att säkerställa säkra och tillgängliga förhållanden på vägar, trottoarer och andra offentliga ytor under vintermånaderna.

En effektiv halkbekämpning börjar med att övervaka väderförhållandena. När temperaturen sjunker till eller under noll, eller när det finns prognoser om snö eller is, börjar halkbekämpningsprocessen. Om du har ett företag eller BRF där du är ansvarig gäller det att vara särskilt uppmärksam.  Då kan det vara bra att ha ett avtal med MK Trädgård som kan hjälpa dig med din halkbekämpning.

BRF:n har oftast ett övergripande ansvar för att underhålla och sköta om gemensamma områden, inklusive trottoarer, gångvägar och parkeringsplatser. Halkbekämpning på dessa områden kan vara föreningens ansvar.

Vi plogar, sandar och saltar

Hur fungerar halkbekämpning?

Halkbekämpning kan innebära sandning, att salta eller att använda andra halkbekämpningsmedel på ytor där det finns risk för isbildning.

Sand används ofta eftersom det ger omedelbar friktion, men det behöver sopas upp när isen har smält för att undvika att det hamnar i avloppssystemet. Salt kan hjälpa till att smälta isen, men det är inte alltid effektivt vid mycket låga temperaturer och kan ha negativa miljöeffekter.

Salt används ofta i halkbekämpning i Stockholm eftersom temperaturen ofta ligger kring nollan.

Om det skulle snöa krävs andra metoder. Snö bör tas bort så snart som möjligt efter ett snöfall för att minimera risken för isbildning. Detta kan innebära att använda snöplogar eller snöblåsare, och i vissa fall även handskottning.

Trygghet på marken du går på!

Hur bekämpar man halkan på ett 100% effektivt sätt?

Sådan form av halkbekämpning finns inte om du är ansvarig för din personals hälsa på ett företag eller är ansvarig i en BRF. Det bästa du kan göra är att uppmuntra medlemmarna till att ta på sig lämpliga skor, att gå försiktigt och vara extra uppmärksam på områden som kan vara isig.

Halkbekämpning är inte bara en fråga om att hålla vägarna säkra – det handlar om att skydda människors liv och välbefinnande. Genom att arbeta tillsammans kan vi alla bidra till att göra vintern lite säkrare.

MK Trädgård

För både bokning och frågeställningar

Välkommen att kontakta oss med frågor om halkbekämpning

Om du har specifika frågor om att beskära buskar eller träd, tveka inte att kontakta oss på MK Trädgård så hjälper vi dig gärna tillrätta med ditt problem.
Vi ser fram emot att hjälpa dig oavsett hur du vill ha hjälp med hur du bäst gör halkbekämpning.

Frågor och svar om halkbekämpning

Personligt och tryggt med ett erfaret trädgårdsföretag

Personligt & tryggt

Vi månar om våra kunder och tar oss tid att lyssna på dina frågor och funderingar.

Flexibelt och snabbt när du vill kontakta oss

Flexibelt & snabbt

Våra beslutsvägar är korta och snabba. Från ord till handling går det fort.

Med erfarenhet och kunskap utför alla våra medarbetare sina trädgårdsuppdrag

Kunskap

Våra anställda har en hög kunskapsnivå inom olika ämnen, alla har något de är extra bra på.

Sammarbeta med ett erfaret trädgårdsföretag, kontakta oss för att ta ditt företag till nästa bredd

Bredd

Vi samarbetar med andra företag, vilket gör att vi kan erbjuda ett ännu bredare utbud av tjänster.

Anders Bostedt, privatperson

★★★★

Vi är nöjda med MK Trädgård, med allt från snöröjning till sommarblommor! BRF Platån.

Johanna Gustafsson, BRF Nyckeln

★★★★★

Vi är väldigt nöjda med hur MK Trädgård utför sina uppdrag och att de möter våra medlemmar ute i verksamheterna på bästa sätt. Vi kan varmt rekommendera MK Trädgård och ser fram emot ett fortsatt bra och trevligt samarbete med Micke och hans företag.”

Richard Åhlin, privatperson

★★★★★

MK Trädgård genomförde både trädfällning, trädbeskärning samt bortforsling i vår bostadsrättsförening. Mycket trevliga och kunniga. Tog sig tid att svara på frågor och undersöka problem som inte var relaterade till själva arbetet. Kommer utan tvekan att anlita dom vid eventuella framtida problem med grönytorna i föreningen. Toppservice!

Olof Rämsell, Brostaden

★★★★★

Jag är alltid nöjd när jag anlitar Mk Trädgård. De jobbar snabbt och effektivt med utmärkta resultat. De är lyhörda för mina hyresgästers behov samt visar hänsyn för deras egendom. Deras personal är snabba, kunniga och väldigt behagliga att arbeta med. Ser fram emot att fortsätta ett gott samarbete med MK Trädgård framöver.

Morgan, privatperson

★★★★☆

Jag är mycket nöjd med den hjälp jag fick av Micke och hans team. Det gick fort att få hjälp med flera riskträd efter en stark höststorm med tillhörande trädfällning och bortforsling och jag fick ett trevligt bemötande rakt igenom! Kan varmt rekommendera.

Kalle, privatperson

★★★★

Vi fick snabb och effektiv hjälp av Micke och hans team när föreningen behövde vårstäda. Det gick fort att färdigställa promenadstråk och förbereda gräs och häckar inför våren. Jag får alltid ett trevligt bemötande så fort man anlitar MK Trädgård! Kan varmt rekommendera.

Mats Forsberg, BRF Grundstenen

★★★★★

Har arbetat med MK Trädgård i flera års tid nu och det har alltid fungerat utmärkt. De har hjälpt oss med alla möjliga uppdrag och skött kontakten med våra medlemmar varje gång som vi har beställt ett jobb. Suverän service!

Lars Fornander, Skandia Fastigheter

★★★★

MK Trädgård fattar verkligen att ha kunden i fokus och förstår vikten av snabb service och att akut är akut. Att MK Trädgård dessutom kan bidra med trädgårdsritningar och förslag på åtgärder gör att vi på Skandia Fastigheter se fram mot ett långt samarbete. Eftersom vi på Skandia har både bostäder, kontor, köpcentrum och samhällsfastigheter så är MK Trädgårds stora flexibilitet ett stort plus. Utöver detta så har de en specialbyggd kombibil som kan utföra jobb många andra inte kan.

Stella Weiss Engström, privatperson

★★★★★

I tid och otroligt snabba. Bra service och mycket trevligt bemötande.

Bo Fogelberg, Vasakronan

★★★★★

Det finns bara positiva saker att skriva om MK Trädgård. Personalen är ett föredöme inom branschen på så sätt att de alltid kommer i tid och lämnar det alltid snyggt och rent efter sig. En annan sak som är positivt är bredden i deras tjänster.

Christian Lundberg, privatperson

★★★★☆

Välfungerande företag med gedigen kunskap och genomgående trevliga medarbetare. Första jobbet var ett jourärende – de anlände till villan direkt måndag morgon. Andra ärendet var planering – undersökning och analys, med tydliga förslag på åtgärder. Tredje ärendet var en tillfällig åtgärd, som prioriterades och genomfördes bara några dagar senare. Tryggt och omtänksamt – de förstår vad som är värdefullt för kunden.

Per-Martin Pettersson

★★★★☆

Vi är väldigt nöjda med MK Trädgård och de har därför varit vår leverantör de senaste 14 åren. Har alltid upplevt att vi fått snabb respons med åtgärd vid akuta fel utan några klagomål från hyresgäster när MK Trädgård utfört arbete i våra lägenheter.

Folke Nilsson, privatperson

★★★★★

Väldigt nöjd! Fick ett akut trädfälla vår stora tall efter en storm och ringde till denna firma som kom direkt och fixade problemet. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Martin Berg, Balder

★★★★

Sedan många år har vi på Balder köpt tjänster via MK TRädgård. Vi uppskattar deras vänliga och tillmötesgående arbetssätt där kund står i fokus. Arbetet utförs alltid med ansvar och snabb återkoppling.

Simon Englund, privatperson

★★★★★

Grymt bemötande, trevliga och utförde jobbet snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Simon Englund, privatperson

★★★★★

Grymt bemötande, trevliga och utförde jobbet snabbt och proffsigt! Rekommenderas starkt.

Folke Nilsson, privatperson

★★★★★

Väldigt nöjd! Hade ett behov av trädbeskärning och ringde till denna firma som kom direkt och fixade problemet. Blev väldigt trevligt bemött och det var tydligt att de var duktiga, effektiva och gjorde jobbet med noggrannhet. Rekommenderar!

Mats och Alexandra, Sollentuna

★★★★★

Vilket mästerverk! Bra jobbat!

Anna Hamberg

★★★★★

Beskärning och fälla träd i Uppsala
Bra bemötande och bra utfört. Mycket nöjd!

Julia

★★★★★

Fälla 2 st träd i Knivsta, 16/9
Mycket trevlig och kunnig arborist. Han var även vänlig och kapade upp trädet åt oss så att det skulle bli lättare att såga ved och forsla bort mindre grenar.

Offert ikon Kontakta oss